Pszichológusokkal kapcsolatos etikai vétség jelentése

Tisztelt Látogató!

 
Amennyiben pszichológiai szolgáltatás igénybevétele során véleménye szerint a szolgáltató pszichológus megszegi a szakma szabályait és etikai vétséget követ el, úgy itt tehet ezen tapasztalatáról bejelentést a Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesülete részére. Az itt tett bejelentése az info@pszichoerdek.hu címre továbbítódik, ahonnan az Egyesület az Etikai Bizottság részére továbbítja azt.
Tájékoztatjuk, hogy a Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesülete (MPÉE) és a Magyar Pszichológiai Társaság (MPT) közös Etikai Kódexet fogadott el az általánosan elfogadott szakmai szabályok alapján. Ez az Etikai Kódex azonban nem egy általános érvényű jogszabály, hanem csak a hivatkozott két szervezet (MPÉE és MPT) tagjaira nézve kötelező, csak ezen két szervezet tagjain kérhető számon az Etikai Kódex betartása. Az MPÉE és az MPT közös Etikai Bizottságot tart fenn a tagjai által tanúsított, az Etikai Kódexbe ütköző magatartások kivizsgálására.

 

Az Ön bejelentése ezen közös Etikai Bizottsághoz kerül továbbításra, ahol bejelentését megvizsgálják és amennyiben indokolt, az Etikai Kódex alapján lefolytatják az eljárást a bejelentéssel érintett taggal szemben.

 

Bejelentésével kapcsolatban a továbbiakban az info@pszichoerdek.hu címen érdeklődhet a Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesületénél.


 

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet (kötelező)

captcha
Kérem, gépelje be a fenti képen olvasható karaktereket: